hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Orbán: drasztikus adócsökkentést kell

  • MTI

Drasztikus adócsökkentés, a bürokrácia és a korrupció radikális visszaszorítása, valamint kisebb parlament és kisebb létszámú államigazgatás alkotja azt a csomagot, amelyet a Fidesz válaszként ajánl a pénzügyi és gazdasági világválság kihívásaira, ha kormányra kerül - jelentette ki Orbán Viktor, a Fidesz elnöke szerdán a Munkaadók és Gyáriparosok Országos Szövetségének (MGYOSZ) rendezvényén.

"Az első számú feladat, hogy szembe kell nézni a helyzettel, amit a ma kormányzó politika elit nem tesz meg" - mondta Orbán Viktor. A Fidesz elnöke új egyezséget ajánlott a vállalkozóknak, amelynek nyomán az elkövetkező 10 évben 1 millió új munkahelyet lehet teremteni. Úgy vélte, vissza kell vonni a beterjesztett jövő évi költségvetési tervezetet, mert az alkalmatlan arra, hogy helyes választ adjon arra a kihívásra, amit a jelenlegi világgazdasági helyzet teremtett. A helyzettel való szembenézés után politikai fordulatra van szükség, amelyet új választások útján lehet megvalósítani - hangsúlyozta a Fidesz elnöke.

A Fidesz drasztikus adócsökkentési programjának középpontjában a személyi jövedelemadó még vállalható mérséklése és egyszerűsítése áll, kiegészítve a tb-járulékok csökkentésével - felelte egy kérdésre válaszolva Orbán Viktor, kiegészítve azzal, hogy szükséges a családi elemeket is beépíteni az átalakított szja rendszerbe.

"Akkor jó egy szja rendszer, ha a bevallást egy A/4-es lapon el lehet végezni, bár Stoiber, volt bajor miniszterelnök szerint egy söralátétnyi papír az optimális méret" - mondta a politikus. Hozzátette: van némi vita még a Fideszben az adócsökkentési programról, szóba jöhet az áfa változtatásának lehetősége is, de a fő irány az szja és a tb-járulék csökkentése. A pénzügyi és gazdasági világválság kapcsán a Fidesz elnöke arról beszélt, hogy a világgazdaság új korszakba lépett.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kapcsoltság

Pölöskei Pálné

adószakértő

Bejelentett részesedés végelszámolás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink