hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Adócsökkentés: a többség nem hisz Gyurcsánynak

  • MTI

Szkeptikusan fogadták a szavazók Gyurcsány Ferenc adó- és járulékcsökkentési elképzeléseit; a többség szerint ennek hatására nem fog csökkenni az adója - áll a Szonda Ipsos közvélemény-kutatásában, amelyet a Magyar Televízió Az Este című műsorának megbízásából készítettek.


A Népszabadság pénteki száma által is közölt felmérés szerint a miniszterelnök által szerdán bejelentett adó- és járulékcsökkentési elképzelések hatékonyságát illetően még a szocialista párt szavazói is szkeptikusak: csak 12 százalékuk szerint hoz érzékelhető adócsökkentést a program.

Gyurcsány Ferenc terveivel kapcsán "a megkérdezettek több mint fele úgy gondolja, nem fog csökkenni az adója, és mindössze öt százalék véli azt, hogy az adóteher érzékelhetően kevesebb lesz" - írja a napilap. A válaszadók 56 százaléka nem tartja valószínűnek, hogy kisebb adók mellett többen fognak adót fizetni; 34 százalék valószínűsíti, 10 százalék pedig nem tudja.

Az intézkedés hatására a feketegazdaság esetleges visszaszorulását 66 százalék nevezte valószínűtlennek.

A megkérdezettek 66 százaléka szerint Gyurcsány Ferenc nem mond le akkor sem, ha nem fogadják el az adó- és költségvetési törvényeket.

A Szonda Ipsos által megkérdezett ötszáz személy kevesebb mint fele (48 százaléka) válaszolta azt, hogy a miniszterelnök által kínált megegyezés létrejötte "nem igazán valószínű".

Arra a kérdésre, hogy az SZDSZ megszavazza-e majd Gyurcsány Ferenc programját, 44 százalék azt mondta, "nem biztos, de valószínűleg meg fogja szavazni", 21 százalék pedig valószínűsíti. A válaszadók tizede vélekedett úgy, hogy a liberálisok biztosan nem fogják megszavazni.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Kapcsoltság

Pölöskei Pálné

adószakértő

Bejelentett részesedés végelszámolás

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink