hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Titkos tárgyalások: eltörölhetik a szolidaritási adót

  • MTI

A Népszabadság információi szerint szinte biztos, hogy eltörlik a négyszázalékos szolidaritási adót. Az MSZP és a kormány titkos tárgyalásain emellett a differenciált áfaemelés is szóba került - írta pénteki számában a politikai napilap.



Az újság információi szerint Gyurcsány Ferenc miniszterelnök a közelmúltban zárt körben arról beszélt, hogy a szociálisan érzékeny területeken - ilyen például az energia - megmaradna a húszszázalékos forgalmi adó, a többi területen pedig visszaemelnék azt a huszonöt százalékos kulcsra. A négyszázalékos szolidaritási adót pedig két lépcsőben törölhetik el - írta a lap.

A napilap arról írt, hogy az adóátalakításokról szigorú titoktartás mellett tanácskoznak a kormány érintett miniszterei és az MSZP-frakció, illetve munkacsoport vezetői. Az első ilyen, szigorúan zártkörű tanácskozás múlt hét keddjén volt, a következőt pénteken tartják. Ezen jelen lesz többek között Veres János pénzügyminiszter és Lendvai Ildikó frakcióvezető is - tette hozzá a Népszabadság.

Az adóátalakításról szóló tervezet végső formába öntéséig még több egyeztetés is hátravan. Az már most látszik, hogy a szocialista frakció az adórendszer egyszerűsítése mellett áll ki - írta a napilap.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Lakóingatlan, áfalevonás

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Termékcsomag áfája

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink