hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Neten árverezné a házakat az APEH

  • MTI

Jövőre akár az ingatlanokat is árverezheti az APEH elektronikus úton, ehhez ugyanis minden szakmai feltétel rendelkezésre áll - írja a Napi Gazdaság.


Lényegében csak az adózás rendjéről szóló törvényt kellene ennek tükrében módosítani, ami az országgyűlés jelenlegi felállása mellett persze nem biztos, hogy nagyon egyszerű lenne - olvasható a napilap cikkében.

A napilap ismertetése szerint ma még csak az ingó vagyontárgyak esetében működik az elektronikus árverés, ott egyébként jelentős bevételnövekedés következett be, mert az árverésre szakosodott csoportok nem tudták leverni az árakat.

Tavaly összesen 1 026 ingatlan-árverést tartottak, ebből azonban csak 367 ingatlan esetében értek el sikert. Az összes meghirdetett ingatlan becsértéke 2,6 milliárd forint volt, amiből végül csak 274,5 millió forint folyt be. Az esetek többségében azért nem sikerül egy-egy ingatlanértékesítés, mert nem érkezik a minimális árajánlatot elérő licit - ez egyébként a becsérték ötven százalékát jelenti.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Áfakérdés sport szabadidő képzés

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Kft., ingatlan egy részének értékesítése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Adószámos magánszemély új tevékenység

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink