hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Nyugdíjrendszer: maradjon minden a régi?

  • lapszemle

Nem kell mostanság hozzányúlnyi a jelenlegi nyugdíjrendszerhez, de folyamatosan kell haladni a reformokkal - írja a mai Napi Gazdaság.

 A nyugdíjrendszer egyensúlyát adekvát módon szolgáló megoldás egy a 2010-es évek második felétől a 2020-as évek második feléig lebonyolítható korhatár-emelési program lenne, amely a mai korhatárt fokozatosan, három évvel 65 évre emelné meg - hangsúlyozta az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság főigazgatója . Barát Gábor meglátása szerint (a magánnyugdíjpénztári tagdíjfizetés miatti bevételkiesés hatását nem számítva) a következő mintegy 20 évben lényegében biztosítani tudná a nyugdíjrendszer egyensúlyát. A korhatár-emelési lépést célszerű minden más nyugdíjintézménytől függetlenül kezelni, az ütemezésénél pedig figyelembe kellene venni a várható élettartamra és az életkilátásokra is.

Barát a nyugdíjrendszer átalakításáról szóló nyilatkozatok láttán úgy látja, hogy sokszor zavar van a fejekben a fogalmakat illetően, illetve közbeszédben forgó járulékcsökkentések mértékét messze nem tartja meglapozottnak a nyugdíjrendszer pénzügyi stabilitása szempontjából. Ő úgy látja, hogy aki járulékcsökkentésről beszél, annak mondania kellene valamit az ellátási, adott esetben például a nyugdíjfedeztre gyakorolt hatásról is.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Adóalap

Pölöskei Pálné

adószakértő

Osztalék elsőbbségi részvénnyel

Pölöskei Pálné

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink