hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

TEÁOR: meghosszabbították a határidőt

  • MTI

Meghosszabbítják december 31-éig a vállalkozások tevékenységi körének európai uniós besorolását jelentő új TEÁOR-kódok bejelentésének határidejét - jelentette be Bajnai Gordon nemzeti fejlesztési és gazdasági miniszter, valamint Draskovics Tibor igazságügyi és rendészeti miniszter.

 

Draskovics Tibor elmondta, hogy már aláírta a társas vállalkozásokra vonatkozó határidő meghosszabbítását tartalmazó rendeletet, az egyéni vállalkozókra vonatkozó kötelezettség megváltoztatására pedig törvénymódosítást készítenek elő.

Bajnai Gordon miniszter emlékeztetett arra, hogy hétfőn, a kisvállalkozói érdekképviseletekkel folytatott egyeztetésen jelezték a szervezetek képviselői a TEÁOR-kódok módosításával kapcsolatos problémát. A TEÁOR-számok megváltoztatását ez év középig kellett volna megoldaniuk a vállalkozásoknak – tette hozzá Draskovics Tibor.

Az igazságügyi miniszter utalt arra, hogy az egyéni vállalkozók ezirányú kötelezettségét törvény írja elő, ezért szeptemberben törvénymódosítást nyújt be a kormány, amelyben visszamenőleg rendelkeznek a határidő meghosszabbításáról. A határidő meghosszabbításáról az okmányirodákat is tájékoztatják.

Draskovics Tibor tájékoztatása szerint megállapodtak abban is, hogy a kormány és az érdekképviseleti szervezetek képviselőiből szakértői munkacsoportot hoznak létre, ahol a TEÁOR-kódok módosításával együtt jelentkező problémákra - például a telephelyek engedélyeztetésére, a szakképzettségi besorolására - megoldást dolgoznak ki.

Szűcs György, az Ipartestületek Országos Szövetsége elnöke sikernek és nagy eredménynek nevezte az intézkedést, mert sikerült a kormánnyal a gyors egyeztetés révén megoldani a kisvállalkozásokat feszítő problémát. Úgy vélte, ha a meghatározott menetrendet betartják a problémák kezelésére, akkor sikerül harmonizálni a TEÁOR statisztikai kódokkal összefüggő telephely-engedélyezési és szakképzettségi változásokat is.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Nagy összegű kölcsön

Szipszer Tamás

adószakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink