hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Részlegesen eltörölnék a haláladót

  • MTI

A mai napon végre célba érhet az MDF sokéves munkája, mivel a parlamenti pártok kivétel nélkül egyetértenek abban, hogy csökkenteni és egyszerűsíteni kell a haláladót. Az elmúlt hetek tárgyalásai során az is kiderült: a pártoknak más-más elképzelése van az adónem jövőjéről.

 Az MDF továbbra is az adónem teljes eltörlését szorgalmazza, ugyanakkor a középosztály terheinek csökkentése
érdekében nyitott a kompromisszumra, mely első lépésben csak részlegesen szüntetné meg az öröklési illetéket. Az elmúlt hetek tárgyalásai során azonban az is kiderült, hogy a parlamenti pártoknak más-más elképzelése van az illeték jövőjével kapcsolatban: van aki 4, van aki 18, van aki pedig 25 millió forint alatt szüntetné meg. 

Az MDF szerint a ma délutáni ötpárti egyeztetésen pontot kell tenni a vita végére, s dönteni kell, hogy az Országgyűlés milyen mértékben fogja csökkenteni az öröklési illetéket. Az MDF úgy látja: a döntés meghozatalával végre javítani lehetne a magyar középosztály – az utóbbi években egyre csak rosszabbodó- helyzetén, ezért bízik abban, hogy az ötpárti tárgyaláson győzedelmeskedni fog a konszenzuskeresés és a józanság politikája. Magyarország jelenlegi gazdasági helyzetében a parlamenti pártok előtt rengeteg feladat tornyosul: a haláladó részleges eltörlése az első komoly lépést jelentené a méltányos közteherviselés megteremtése érdekében.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Egyéni vállalkozó tárgyi eszköz átvitele őcsg-be

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Áfakérdés sport szabadidő képzés

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Kft., ingatlan egy részének értékesítése

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink