hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

A helyi adóbevétel 27 százalékkal nőtt Tatabányán

  • MTI

Tatabánya helyi adóbevétele 27 százalékkal növekedett 2007-ben, és meghaladta a 4,4 milliárd forintot. A város költségvetésének minden negyedik forintja a helyi adókból származott - mondta el a polgármester szerdán a város legnagyobb adózóinak köszöntésén.

Tavaly a dán érdekeltségű, egészségügyi segédeszközöket gyártó Coloplast volt a legnagyobb helyi adófizető, míg egy évvel korábban az amerikai-német, alumínium keréktárcsákat előállító Suoftec Kft. volt az első - tette hozzá Bencsik János polgármester. 

A város vezetője az állástalanok számának csökkenését tartotta az elmúlt év legfontosabb eredményének. Tatabányán és térségében 2006 végén 5,3 százalékos, 2007 végén 4,7 százalékos volt a becsült munkanélküliségi ráta. 

A város gazdaságszerkezetének átalakulásában kimutatható, hogy a befektetők egyre összetettebb tevékenységet telepítenek a városba. Ilyen például a dán Grundfos, amely villanymotorok összeszerelésével, később szivattyúk gyártásával foglalkozott Tatabányán, tavaly pedig a városban hozta létre európai és közel-keleti látogató- és képzési központját. 

A folytatódó gazdaságfejlesztés eredményeként 2007-ben sikerült megállapodni az amerikai Genesis-szel egy napelem-előállító, és a szintén amerikai BD-vel egy fecskendő-gyártó üzem megvalósításáról. 

Tatabánya első tíz legnagyobb adófizetője között nyolc termelő és két szolgáltató társaság foglal helyet, ezek a vállalkozások gyárkapun belül, több mint ötezer-ötszáz ember számára biztosítanak munkalehetőséget.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Lakóingatlan, áfalevonás

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Termékcsomag áfája

dr. Bartha László

adójogi szakjogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink