hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Letartóztatták a 6 éve bujkáló magyar biztosítási csalót

  • HavariaPress

Több mint hat évig bujkált sikerrel egy magyar biztosítási csaló Európa több országában, a férfi végül Csehországban került rendőrkézre - értesült a HavariaPress.

A gyanúsított 2000-2001 folyamán hat biztosító társaságnál kötött nagy összegű élet- és utazási biztosításokat, majd 2001-ben Görögországban eltűnt a hatóságok szeme elől. Felesége és egy barátja azt állította: látták, amint szörfözés közben elmerül a tengerben, a biztosítók azonban gyanúsnak találták az eset körülményeit, ezért rendõrségi feljelentést tettek. A rendőrség elõször megszüntette a nyomozást, tavaly mégis újraindították azt, mert olyan információt kaptak, hogy a férfi életben van. Az eltűntet végül novemberben fogták el, jelenleg már előzetes letartóztatását tölti.

A férfi 2001. szeptemberében utazott Görögországba, feleségével és barátjával, a nyaralásból azonban már nem tért haza. Felesége és barátja is igazolta a halálát, és bár a holttest nem került elõ, a bíróság 2003-ban megállapította a férfi halálának tényét. Az asszony ezután ügyvédet bízott meg a hat biztosító társaságnál kötött biztosítási szerzõdések érvényesítésére, a biztosítók azonban több gyanús körülmény miatt csalás kísérletének gyanújával tettek feljelentést. A rendõrség 2003-tól 2006-ig nyomozott az ügyben, de három év után megszüntették a nyomozást.

Tavaly nyáron a Nemzeti Nyomozó Iroda mégis olyan információkhoz jutott, miszerint az eltûnt férfi életben van. Az újból megindított nyomozás eredményeként Csehországban akadtak rá a bujkáló férfira, akit tavaly november 7-én el is fogtak. A nyomozóknak az illetõ beismerte, hogy a megrendezett görög baleset után a barát feleségének segítségével tűnt el a nyaralóhely környékérõl: egy ideig Krétán, majd Olaszországban bujkált, onnan pedig stoppal illetve gyalog jutott el Csehországba, ahol évekig egy tanyán dolgozott gondnokként. Elfogása után társtettesként hallgatta ki a rendõrség a férfi feleségét, barátját és annak feleségét is, akik ráadásul a hamis tanúzás miatt is büntetőeljárásra számíthatnak.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Mobiltelefonkészülék-vásárlási keret II.

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Borravaló a pénztárban

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Bérelt ingatlanon végzett felújítás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink