hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Kriminalisztikai ismereteket is tanítanak az adórevizoroknak

  • MTI

Együttműködési megállapodást kötött az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) és a Rendőrtiszti Főiskola, az erről szóló megállapodást pénteken írta alá Szikora János, az APEH elnöke és Sárkány István, a főiskola rektora.

Szikora János szerint a feketegazdaság elleni küzdelem hangsúlyos része az APEH tevékenységének is; az adóellenőrzések során gyakran találkoznak olyan esetekkel, amikor bűncselekmény gyanúja merülhet fel. 

A Rendőrtiszti Főiskola az együttműködés keretében vállalja, hogy az adórevizorokat büntetőjogi, kriminalisztikai, tárgyalástechnikai képzéssel segíti. Büntetőjogi ismeretekkel felvértezve a revizorok könnyebben észrevesznek más bűncselekményeket is, ugyanis nem csak adócsalással, hanem például pénzmosással is találkoznak.

A főiskola hallgatói már a nyáron is segítették az APEH tevékenységét, munkaszerződés alapján főleg a nyugta- és számlaadás ellenőrzésében, operatív akciókban vettek részt, ahol ismereteiket nagyon jól tudták hasznosítani - mondta az APEH elnöke. Munkájukra a jövőben is számít az adóhatóság. 

Az APEH Kiemelt Adózók Igazgatósága (KAIG) a nyáron a Nemzeti Nyomozó Irodával (NNI) kötött együttműködési megállapodást. A két szervezet egyaránt országos kiemelt ügyekkel, határon átnyúló adó- és bűnügyekkel foglalkozik, együttműködésük különösen a bűnszövetkezetek anyagi hátterének gyengítése, a pénzmosás megelőzése terén hozhat eredményeket. Az adóhatóság szorosan együttműködik a Vám- és Pénzügyőrséggel is.

Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Ingyenesen kapott dolgozói részvény értékesítése

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Kulturális utalvány_kényelmi díj

Surányi Imréné

okleveles közgazda

Egyszemélyes kft. ügyvezetése

dr. Radics Zsuzsanna

tb-szakértő, jogász

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink