hourglass_empty Ez a cikk több mint 30 napja íródott, ezért előfordulhat, hogy a benne lévő információk már nem aktuálisak! Témába vágó friss cikkekért használja a keresőt

Nem ússza meg a börtönt nyírbogáti vállalkozó

  • MTI

Átszállították Kabai Károly nyírbogáti vállalkozót az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetből (OPNI) a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet Nagy Ignác utcai épületébe - derül ki a rendőrség internetes honlapján hétfőn közzétett közleményből.

"A BRFK II. Kerületi Rendőrkapitánysága munkatársai 2007. szeptember 24-én 09.00 órakor felvették a kapcsolatot az OPNI vezetőjével és K. Károly kezelőorvosával, a férfi bv-intézetbe történő elszállításával kapcsolatban" - tartalmazza a közlemény. Mint írják, a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai hétfőn 15 óra 44 perckor szállították át K. Károly nyírbátori lakost a Nagy Ignác utcába.

Az adócsalás és más bűncselekmények miatt jogerősen három év hat hónap börtönbüntetésre ítélt férfi őrizetbe vétele még szombaton, az egészségügyi intézményben történt meg, miután konzultáltak kezelőorvosával.
A hatósági tájékoztatás szerint szombaton délelőtt az illetékes rendőrhatóság intézkedett az országos körözés kibocsátásáról, melynek értelmében a körözött személy fogvatartottnak minősül.

Kabai Károlyt a Hír Tv munkatársai találták meg pénteken az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézetben, ahol gyógykezelés alatt állt. A férfi 2001-ben fél évig Nyírbogát alpolgármestere, a mostani választási ciklusban - tavaszi lemondásáig - a nyírbátori választókerület MSZP-s alelnöke volt. Az 1990-es években színesfém-kereskedéssel foglalkozott, a vádbeli cselekmények előtt több évvel pedig a jelenlegi pénzügyminiszter, Veres János üzlettársa volt. 

Az elítélt előbb azt kérelmezte, hogy egészségi állapota miatt halaszthassa a börtönbüntetés megkezdését, amely kérelmet azonban a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróság augusztus 2-án jogerősen elutasított.
A vállalkozónak augusztus 21-én kellett volna jelentkeznie a nyíregyházi büntetés-végrehajtási intézetben, Kabai Károly azonban ennek nem tett eleget, ezért augusztus 22-én a bíró szeptember 10-ei határidővel elrendelte az elítélt rendőri elővezetését. Az elővezetés eredménytelen maradt, ezért a bíróság intézkedett arról, hogy kutassák fel az elítélt tartózkodási helyét, hogy a később, szükség esetén kibocsátandó elfogatóparancs eredményes lehessen.
Hozzon ki többet az Adózónából!
Előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink teljes terjedelmükben olvashatják cikkeinket, emellett többek között elérik a Kérdések és Válaszok archívum valamennyi válaszát, és kérdezhetnek szakértőinktől is.

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
PODCAST

Kérdések és válaszok

Mobiltelefonkészülék-vásárlási keret II.

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Borravaló a pénztárban

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Bérelt ingatlanon végzett felújítás

Hunyadné Szűts Veronika

igazságügyi adó- és járulékszakértő

Szakértőink

Szakmai kérdésekre professzionális válaszok képzett szakértőinktől

2024 május
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2

Együttműködő partnereink