Hozzászólások 0

Cukrászda EPR-kötelezettsége

Tisztelt Szakértő! EPR-kötelezettség kapcsán kérném segítségüket: egy cukrászdáról lenne szó, akik több saját termelésű/készítésű/gyártású készítményt állítanak elő, melyet többféle csomagolásba csomagolnak. Átolvastuk az EPR cukrászműhelynek adott kérdés-válaszukat, de több eset kérdéses maradt EPR kötelezettség kapcsán: 1. Sütemény: a saját gyártású sütiket a vevő válogatja össze a pultból melyet sütemény csomagolóval csomagol be az üzlet. 2. Dobozosok: készítünk kiadagolva például gyümölcsrizst, somlóit, amit PP 750 ml-es Gulyás tál natúr tetővel adagolunk ki. Ez egyszer használatos vagy sem? Ez leginkább az egy adag meghatározását szolgálja, mert másképp nem lehet értékesíteni. 3. Tortákat tortakartonra díszítjük, esetenként tortadobozban viszik el. A doboz a torta védelmét szolgálja, nem az egy adag meghatározását. 4. Kávé elvitelre papírpohárban műanyag tetővel. 5. Ingvállas zacskó több termék vásárlása esetén. 6. Hungarocelldoboz fagyinak ami szintén saját. 7. Használnak nyomtatópapírt, ez is bevallásköteles? Ezeket a termékeket talán be lehet sorolni a törvény szerint egy 8 számjegyű kóddal. De hogyan tovább? De honnan tudható, hogy mi egyszer használatos vagy sem? Ha egyszer használatos, azt nem kell bejelenteni, nyilvántartani? Mennyit és milyen egységenként kell fizetni? Erre nem találtam semmit a törvényben. Információjukat köszönöm!


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
VIDEÓ
2024 november
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1