• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Előírt képesítés, végzettség

Tisztelt Szakértő! A 34/2021. ITM-rendelet 1. mellékletének 66. pontjában meghatározott szakács végzettséggel rendelkező egyéni vállalkozó vendéglátóhelyet (étterem) üzemeltet. 1.) Jól értelmezem-e az ITM-rendeletet, hogy amennyiben a fent említett vállalkozó szakács munkakörben kíván alkalmazni munkavállalót, nem szükséges a munkavállaló-jelöltnek a rendelet 1. mellékletében meghatározott képesítéssel, végzettséggel rendelkeznie, hiszen a szakmai irányítást maga a vállalkozó végzi? 2.) Vállalkozó amennyiben idényjelleggel (egyszerűsített foglalkoztatás keretében) kíván olyan személyt foglalkoztatni, aki rendelkezik szakács képesítéssel, jól gondolom-e, hogy ebben az esetben – tekintettel arra, hogy a garantált bérminimum mindkét feltételének (munkakör betöltéséhez szükséges a képesítés, és rendelkezik is azzal) megfelel – a garantált bérminimum alapján a Eftv. rendelkezéseit figyelembe véve kell a napi bért megállapítani? 3.) Meg kell-e felelni a vendéglátás során a fent idézett ITM-rendeletnek a kiszolgálásban részt vevő munkavállalóknak, például pincér/felszolgáló, azaz kell-e ilyen képesítéssel rendelkező munkavállalót is foglalkoztatnia a vállalkozónak (tekintettel arra, hogy maga a vállalkozó szakács végzettségű)? Tehát a pincérek szakmai irányítását/felügyeletét elláthatja-e maga a vállalkozó? Válaszát előre megköszönve, tisztelettel


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
VIDEÓ
2024 november
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 1