• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Közösségen belüli bérmunka

Tisztelt Szakértő! Vállalkozásunk egy németországi cég részére az Ekáer szabályozás alapján kockázatos terméket állít elő bérmunkával (a német cég bocsájtja rendelkezésünkre ehhez az alapanyagokat), vagyis adómentes közösségen belüli szolgáltatást nyújt. A termékek kiszállítása egy meghatározott mennyiség legyártása után történik meg, de már ez előtt bizonyos elkészült részmennyiségek raktározása mellett számlázni szeretné a bérmunkagyártást a német cég részére. A végleges kivitel CMR/szállítólevél alapján fog megtörténni a teljes mennyiség legyártása után, amellyel együtt az Ekáer-szám kérése is megtörténik. A kérdésünk arra vonatkozna, hogy milyen bizonylatok alapján történhet részszámlázás úgy, hogy a termék nem hagyja el igazoltan az országot? Feltétele-e a közösségen belüli szolgáltatás adómentes számlázásnak annak igazolása, hogy a termék az országot elhagyta, vagy elegendő egy partner által elismert teljesítési igazolás kiállítása is? Esetleg a részteljesítéseknél előleg számla, majd a végleges kivitelnél a végszámla/Ekáer/CMR kiállítása lenne a szabályos? Vagy tudnak-e javasolni helyes számlázási megoldást erre az esetre? Válaszukat előre is köszönjük!


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close