• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Dolgozói kártya

Az XY cég gazdasági tevékenysége internetes értékesítés, ezen belül a szerződő ügyfelek dolgozói számára employee shop szolgáltatás biztosítása. A kiajánlott működési modell lényege: A társaság a kapcsolódó cégekkel 2 egymástól teljesen független megállapodást köt: 1. viszonteladói megállapodás – normál, megszokott szerződés, 2. kedvezménykártya megállapodás – az XY Kft. különböző szintű (platinum, gold, silver, bronze) kártyákat értékesít, amelyek különböző termékkörökre különböző mértékű kedvezményeket biztosítanak az employee shop webshopján. A kártyák havonta leszámlázásra kerülnek a cég felé – a munkáltatót, kifizetőt terhelő szja és járulékok alapja a kedvezménykártya alapján fizetett díj lesz. A vásárlási értékről kiállított számla kizárólag a kártyabirtokos nevére kerül kiállításra. A rendszer nyilvános és publikus, a beszállító cégekkel kötött megállapodások nem tartalmaznak korlátozásokat a termékek elérhetőségre, illetve áraira. A termékek kiszállítása csomagküldő szolgálattal, illetve a szerződött partnerek telephelyein történő átvétellel, túrajáratos rendszerben történhet. Kérdés: a fentiekben leírt működési modell jelent-e a résztvevők számára (munkavállalók), a kártyadíjhoz kötött szja- és járulékfizetésen túl további adókötelezettségeket?


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close