• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Kockázatviselés

Jelenleg a munkavállalóinknak a cég fizet baleset- és egészségbiztosítást. Felmerült bennünk a kérdés, ha a munkavállalóink még egy családtagot bevehetnének a biztosításba, azt adózás szempontjából hogyan kellene kezelni, milyen plusz költségekkel járna? Két opción gondolkodnánk: – A munkavállaló családtagját bevesszük, a munkavállaló befizetné a családtagjára eső költséget meghatározott időközönként, ebben az esetben milyen adózás alá esne? – Ha a munkavállalónak plusz juttatásként szeretnénk biztosítani, hogy bevehet egy főt, az milyen pluszköltségekkel járna díj meg adózás szempontjából? – Az alap biztosítást minden munkavállalóra megkötjük, ebben az esetben, ha nem minden munkavállalónak szeretném ezt biztosítani, csak meghatározott munkavállalóknak szeretném felajánlani, hogy egy családtagot bevonhatnak, és az a cég költsége lenne, megtehetem-e, illetve adózás miatt rájuk más adózás vonatkozna, mint most (egyes meghatározott juttatásként adózik)? Válaszukat előre is köszönöm.


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close