Hozzászólások 0

A1-es igazolás

Tisztelt Szakértő! Amerikai állampolgár életvitelszerűen, több évtizede Korzikán él a férjével együtt. Franciaországban a férje eltartottja, ezáltal biztosítottnak minősül. A hölgy Magyarországon céget alapított, ahol tulajdonos és ügyvezető is egyben, azonban továbbra is életvitelszerűen Korzikán él és tartózkodik. Kérésünknek megfelelően a hölgy többször felvette a kapcsolatot A1-es igazolás ügyében a francia hatóságokkal, azonban azt nem állították ki részére, arra hivatkozva, hogy mivel eltartotti státuszban van, ilyet nem adhatnak ki, azonban nyugodjon meg, a közösségi jogszabályok értelmében ebben az esetben Magyarországon nem kell járulékokat fizetni utána, és a magyar hatóságok ebben az esetben nem kérhetik az A1-es meglétét. Jogszabályi hivatkozást nem adtak erre vonatkozóan, azonban még mindig nincs semmi a kezünkben, ami alapján igazolhatnán, hogy a járulékokat miért ne kellene fizettetnünk vele Magyarországon. Kérném, szíveskedjen állást foglalni a fenti esetben, igaza van-e a francia hatóságnak, avagy nincsen, továbbá mit tud tenni a hölgy, illetve mi a kialakult helyzetben? Köszönettel: Lázár Veronika


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close