• Tódor Bernadet
Hozzászólások 0

Termékexport de EU-ba történő szállítás

Tisztelt Adózóna! A segítségüket szeretném kérni, hogyan tudunk eljárni szabályosan olyan kereskedelmi ügylet esetén, amely során a vevő 3. országbeli cég (Anglia, Svájc, Ukrajna stb.) de a szállítást az EU területén lévő egyéb raktárba vagy céghez kéri? Adójogi regisztráltsága a célországban nincsen. A termék, amelyet szállítunk az EU-s országba átcsomagolásra kerül, mellyel megszűnik azon terméknek lenni mint ami szállításra került. Ez után vagy elhagyja az EU területét vagy nem. Erről már információt nem kapunk a 3. országbeli vevőnktől. Tehát a kérdésem arra vonatkozna, hogy ilyen esetben a 3. országbeli partnernek fel kell számítsak magyar áfát a számlázáskor vagy sem? Illetve a NAV online adatszolgáltatás áfakódja sima belföldi értékesítés? Köszönöm előre is megtisztelő válaszukat. Üdvözlettel: Tódor Bernadett


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 február
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close