• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Társasházi lakáshoz tartozó teremgarázs áfakérdése

Áfaalany kft. vásárolt három lakóingatlannak minősülő lakást, melyekhez teremgarázsok és tárolók tartoznak és egy üzlethelyiséget ugyanabban a társasházban. Ezeket az ingatlanokat bérbeadja tartósan magánszemélyek, illetve cégek részére. Kérdés: 1. Lakáshoz tartozó teremgarázshoz szerződésben nincs külön ár megállapítva, csak egy ár van, mert a teremgarázs lakáshoz tartozik. Hogyan kell kiszámlázni az olyan bérleti díjat? Eddig az volt a gyakorlat, hogy tárgyi adómentes, nulla százalékos áfakulccsal volt számlázva. Helyes-e? Kft. nincs bejelentkezve áfakörbe sem lakó, se lakóingatlan-bérbeadásból, se értékesítésből, egyébkén áfaalany, évente egyszer le kell adni áfabevallást, amely eddig se a levont, se a fizetendő áfát nem tartalmazta. 2.) Egy teremgarázst szeretne külön szerződésben bérbe adni. Ezt a garázst hogyan kell számlázni, tekintettel arra, hogy áfatörvény 86. § (2) bekezdésének b) pontja szerint nem lehet parkolóhelyet áfamentesen számlázni. 3.) Jó-e a lakáshoz tartozó garázs számlázásának a gyakorlata? Hogyan kell garázs közös költségét számlázni, ha az a lakásra vonatkozó közös költséggel egy számlán, viszont külön tételben szerepel? Áfával, vagy lehet tárgyi adómentesen nulla százalékos áfával is számlázni? Köszönettel.


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close