Hozzászólások 0

Közösségi értékesítés / áfaregisztráció

Tisztelt Szakértő! Egy magyar kft. terméket, amelyet Magyarországon gyárt, oly módon értékesít Németországba, hogy a gyárból DAP paritással közvetlenül a németországi végső vevőhöz szállít. - Eladó: magyar kft. (cégcsoporton belüli magyar leányvállalat), - vevő: ugyanazon cégcsoporton belüli német leányvállalat, - szállítási cím: végső vevő = német cég (német áfaalany). A magyar kft. Németországban áfaregisztrációval rendelkezik (készlete is található ott, de ebben az esetben magyar raktárból adják fel a terméket). Láncügylet (direct delivery miatt) Árumozgás: Magyarország (magyar Kft székhelye) -> végső vevő Németország = HU -> DE Fuvar felett rendelkezik: magyar kft. Számlázás: magyar Kft HU adószám -> magyar Kft DE adószám -> német leányvállalat -> végső vevő (német cég). Kérdésem, hogy helyes-e a számlázási gyakorlat a fentiek szerint az alábbi részletezéssel (tekintve magyar kft. német áfaregisztrációját)? - Magyar kft. magyar adószáma és magyar kft. német adószáma között van az adómentes ügylet (közösségi értékesítés-beszerzés). - Magyar kft. német adószám alól számláz német leányvállalatnak német belföldi értékesítést. - A német leányvállat a német vevője felé szintén német belföldi értékesítést. Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel!


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 május
H K Sze Cs P Sz V
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close