• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Költségek fedezetére kapott támogatás

Tisztelt Szakértő! Adott egy gazdasági társaság (kft.), amelyet több évvel ezelőtt a helyi önkormányzat alapított 100 százalékos tulajdoni részesedéssel. Fő tevékenységi köre szennyvíz elvezetése és tisztítása volt, de ezt a tevékenységet 2015-ben kiszervezték, a tevékenység átkerült a regionális szolgáltatókhoz jogszabályi kötelezettség alapján. Az önkormányzat által alapított kft. fő tevékenysége kulturális tevékenység lett, és a telephely egy részét bérbe adja alkalmi vásározók részére (mozgó árusok). A keletkezett árbevétel nem fedezné a kulturális tevékenység folytatását, ezért az önkormányzat saját gazdasági társasága részére a költségek fedezetére támogatást biztosít. A kulturális tevékenység az önkormányzat feladata lenne, de sem szakembere, sem pedig munkaerő nem áll rendelkezésre, ezért a kft. végzi ezt. A kapott támogatást a kft. a 96-os számlacsoportba könyveli mint egyéb bevételt. A kérdésem, hogy a kapott támogatás összegéről a kft. köteles-e számlát kibocsátani a helyi önkormányzat felé, vagy a támogatás összegéről nem kell számlát adnia. Szíves válaszukat előre is köszönöm!


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 március
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close