• NĂ©vtelen kĂ©rdezĹ‘
Hozzászólások 0

Időszakos elszámolású ügyletekkel kapcsolatos számlakiállítási határidő

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésekben szeretném kérni szíves állásfoglalását: az időszakos elszámolású ügyletek esetében a számla kiállításának ésszerű időpontját (mely július egytől a teljesítés napja, max. 8 nap) a szerződés szerint meghatározott elszámolási időszak napja határozza meg? Például, ha az elszámolási időszak a hó utolsó napja és a szerződés szerint utólag kerül kiállításra a számla, a fizetési határidő 60 napon belül van, akkor max. 8 nap áll rendelkezésre az elszámolási időszak utolsó napjához képest. Az áfatörvény a tényleges teljesítés dátumához köti a számla kiállítási határidejét. A másik kérdésem is a számla kiállításához kapcsolódik, mégpedig a továbbszámlázandó tételek számlázásához. Jól gondolom-e, hogy a továbbszámlázandó tételek esetében lehet irányadó, ha azt figyelem, hogy én mikor kaptam meg a számlát. A továbbszámlázandó tételek esetében jellemző, hogy utólagosan küldi meg a szolgáltató a számlákat, például az első negyedévi szolgáltatást május hóban számlázta ki a szolgáltató, majd még nekünk is tovább kell számlázni, tehát ebben az esetben csak a számla beérkezéséhez tudom a saját számlázási tevékenységemet igazítani. Válaszát előre is köszönöm! Üdvözlettel: Varró Mária


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close