• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Nyelvoktatás áfája

Tisztelt Szakértő! Az alábbi törvénymódosítással kapcsolatban szeretném segítségüket kérni. A 2020. január elsejétől hatályos hogy "Az általános forgalmi adóról szóló 2007. évi CXXVII. törvény 85. § (2) bekezdése helyébe a következő rendelkezés lép: „(2) Egyéb oktatás vagy képzés a) a szakképzésről szóló törvény alapján szervezett szakmai oktatás és szakmai képzés, továbbá az ehhez kapcsolódóan szervezett szakmai vizsga és képesítő vizsga, b) a felnőttképzésről szóló törvényben meghatározott ba) bejelentés birtokában és jogszabály alapján vagy bb) engedély birtokában szervezett oktatás vagy képzés, továbbá az ehhez kapcsolódóan szervezett vizsga, c) a nyelvi képzés és az államilag, illetve nemzetközileg elismert nyelvvizsga-bizonyítvány kiadásának alapjául szolgáló vizsga, valamint d) a tanulmányi és tehetséggondozó verseny szervezése és lebonyolítása.” A c) pont "nyelvi képzés" kiegészítéses módosítással kapcsolatban azt szeretném kérdezni, hogy jól értelmezem-e, hogy 2020. január 1-jét követően ha egy nyelviskola nem akkreditált nyelvi képzést indít, hanem „sima”, akkreditációhoz nem kötött nyelvi képzést számláz, akkor azt az idéntől már tárgyi mentes tevékenységként számlázhatja, míg eddig ezen nyelvi képzéseket/nyelvoktatást áfásan számlázta. Segítségüket előre is nagyon köszönöm. Tisztelettel


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 február
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close