Hozzászólások 0

Napelemrendszer-aktiválás

Tisztelt Szakértő! Cégünk nagykereskedelmi tevékenységét bérelt ingatlanban, raktárcsarnok és iroda végzi. A raktárcsarnokon a tetőre napelemes rendszert telepítettünk, a napelemes háztartási méretű kiserőmű áramfejlesztése kizárólag a cég villamosáram-fogyasztását tudja kiváltani. Az Adózónán a napelemrendszer aktiválása során fellelt kérdésekre adott válaszok minden esetben külön kitérnek arra a kérdésre, hogy a napelemek annak az épületnek vagy nem csak annak az épületnek a fűtését és melegvízellátását biztosítják-e, amely épületen elhelyezték. Az épület fűtését a cégnél továbbra is gázkazán biztosítja, a napelemrendszer sem fűtést, sem melegvízellátást nem biztosít, csak a bérelt raktárcsarnok és iroda világítását biztosítja. Jól gondolom-e, hogy a napelemes rendszert a bérelt ingatlanon végzett beruházásként kell aktiválni, és a Tao tv.szerint 6 százalék értékcsökkenési leírás alkalmazható? Ha nem, hogyan kell aktiválni és Tao tv. szerint milyen leírási kulcs alkalmazható?


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close