• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Alapítványi számlázás – gazdasági tevékenység?

Tisztelt Szakértő! Adott egy közhasznú alapítvány, melyet egy iskola szülői hoztak létre. Az alapítvány célja: oktatási tevékenység, oktatási tevékenységgel foglalkozó szervezetek anyagi támogatása, sporttevékenység, szabadidős és hobby tevékenység. Az alapítvány csak adományokból működik, nem végez gazdasági tevékenységet. Az alapítvány kitalálta, hogy kiad egy útikalauzt, melyet az iskola tanulói készítettek el szüleikkel, a könyvkiadás és egyes munkálatok pályázati és adományi pénzekből lettek kifizetve. A könyv nagyon jól sikerült, az a cél, hogy eladják a gyerekek, és pénzt szerezzenek az alapítványnak. Kérdésem az, hogy ez az értékesítés gazdasági tevékenységnek minősül-e? Kell-e adózni? Úgy értesültünk, hogy az alapítvány végezhet a tevékenységével összefüggően értékesítést. Mikor kell az alapítványnak számlát kiállítania? Lehet-e ezeket a könyveket adományért cserébe odaadni, úgy, hogy ne kelljen számlázni (abban az esetben, ha ennek lenne adózási vonzata)? Jelezték többen, hogy szeretnének vásárolni a könyvekből, de sokan kérnének számlát. Köszönöm a segítséget!


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close