• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Ingatlanon végzett beruházás értékesítése

Tisztelt Adószakértő! Kérdésem a következő: „A” Kft. egy üzlethelyiséget vett bérbe, és ott egy masszázsszalont alakított ki a „bérbeadó” jóváhagyásával, saját költségén (bérelt ingatlanon végzett felújítás). Most a tevékenységet nem kívánja ott tovább folytatni, és a masszázsszalont egy „B” Kft. üzemeltetné tovább, aki szintén tovább bérelné a helyiséget „bérbeadótól”. „A” Kft. eladná mindazt a „beruházást” „B” Kft.-nek, amit a masszázsszalonban kialakított (beépített recepciós pult, mellékhelyiségek, falak átépítése stb.), melyek eredetileg nem voltak az ingatlanban, és mely beruházásokat nem bérbeadó végzett el, hanem „A” Kft., mint bérbevevő . Kérdésem, hogy ez az értékesítés számviteli és adózási szempontból minek minősül, mi lesz az adásvételi szerződés tárgya „A” Kft. és „B” Kft. között? Magát a beruházást az új üzemeltető, „B” Kft. milyen tárgyi eszközként tudja majd aktiválni? Köszönöm!


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 december
H K Sze Cs P Sz V
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close