• APA-PETI BT.
Hozzászólások 0

Szolgáltatás áfája – teljesítési hely

Tisztelt Szakértő! Ma reggel "Ingatlanhoz közvetlenül kapcsolódó szolgáltatás áfája – teljesítési hely" címmel megjelent cikkük számomra éppen aktuális kérdést tárgyal. A tevékenységek részletezésénél az építési munkáknál írják példaként a munkaerő-toborzást. Esetemben hasonló tevékenységről, konkrétan munkaerő-kölcsönzésről van szó. A kölcsönző cég egy német cégnek kölcsönöz munkavállalókat, Magyarországon megvalósuló ingatlan beruházáshoz (napelemtelep építése) kapcsolódóan. Én így a teljesítés helyét Magyarországnak értelmeztem. A munkaerő-kölcsönzés során jogi szempontból fontos kitétel, hogy a kölcsönzött munkavállalók irányítására a kölcsönbe vevő cég jogosult, tehát ebben a tevékenységben a kölcsönző cég nem egy adott eredmény elérésére szerződik, csak a munkavállalók munkába állítására. Kérdésem tehát, hogy véleményük szerint ebben az esetben is magyarországi teljesítési helyről beszélünk? Köszönöm válaszukat. Üdvözlettel: Pintér László


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

hirdetés
NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 október
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close