Hozzászólások 0

Áfa-visszaigénylés

Tisztelt Szakértő! Állásfoglalását kérjük, hogy az alábbi esetben az általános forgalmi adó levonható és visszaigényelhető-e. Egy német nemzetiségi önkormányzat adószámmal rendelkező alanyi adómentes szervezet. Német közösségi ház létrehozása című program megvalósításához önkormányzati támogatási kérelmet nyújtott be az Emberi Erőforrások Minisztériumához. A minisztérium a programhoz 45 millió forint támogatásról döntött. A támogatást egy összegben rendelkezésre bocsátják a 2018. április 19-én aláírt támogatási szerződés szerint. A támogatási összeg birtokában az építési beruházás megkezdhető. A beruházás 2019. évben indul. Tekintettel arra, hogy a szerződés szerint a támogatott tevékenység „német közösségi ház létrehozása”, a beruházás során felmerült, hogy levonható-e a befogadott számlákban felszámított általános forgalmi adó? A német közösségi ház létrehozásával olyan kulturális tevékenységet folytatnak, amely a helyi és térségi nemzetiségi kultúra megőrzését, megismertetését szolgálja. A beruházást – szerződés alapján – egy nonprofit kft. fogja bonyolítani, és ugyanezen szerződés szerint a nonprofit kft. tulajdonát képező befejezetlen épület továbbépítésével/befejezésével valósul meg a támogatott cél. A támogatási összeg átadása a nonprofit kft.-nek támogatást odaítélő és nyújtó országos nemzetiségi szervezet hozzájárulásával történik. Köszönettel: Horváth István


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 április
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close