• NĂ©vtelen kĂ©rdezĹ‘
Hozzászólások 0

Online számlázóprogram, pénztárgép és számlajelentés

Tisztelt Szakértő! Jelenleg egy kivás optikában a készpénzes és a bankkártyás vásárlásokat is beütjük az online pénztárgépbe, a nyugtát pedig természetesen odaadjuk a vevőnek. Esetenként a vásárlók számlát kérnek a vásárlásról, melyet benyújtanak majd az egészségpénztár vagy a munkáltatójuk felé. Ezeket a számlakéréseket átutalásos vagy készpénzes számlatömbökből teljesítjük jelenleg. Ezeket a számlákat külön nem jelentjük le a PTGSZLAH nyomtatványon, mert ezeket is beütjük a pénztárgépbe. Helyesen járunk el jelenleg? A jövőben szeretnék egy online számlakiállító programból (például szamlazz.hu) kiállítani a számlákat, melyeket az adatok megadása után ott helyben kinyomtatnánk és átadnánk a vevőnek. Ezeket a vásárlásokat továbbra is beütnénk a pénztárgépbe. Ebben az esetben az így kiállított számlákat le kell jelenteni a PTGSZLAH nyomtatványon következő hónap 15-éig? Jellemzően nincsenek 100 ezer forint áfatartalmú számlák a normál üzletmenet során. Hogyan alakul ilyenkor a NAV online adatszolgáltatási kötelezettségünk? Előre is köszönjük a választ.


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close