• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Kjt. szerinti besorolás

Szociális szolgáltató intézményünkben foglalkoztatottak besorolásával kapcsolatban az alábbi kérdéseink merülnek fel: A 257/2000 kormányrendelet 2. számú melléklete szerint a gondozó munkakörben foglalkoztatottakat B, C, D és E fizetési osztályba lehet sorolni. Ez alapján gondozó munkakörben foglalkoztatott munkavállalóink mindegyikét B fizetési osztályba soroltuk be. Mindannyian rendelkeznek szociális gondozó és ápoló szakképesítéssel, de iskolai végzettségüket tekintve van 8 osztályt, szakmunkásképzőt végzett és érettségizett gondozónk is. Ápoló munkakörben minden alkalmazottunk B illetve C besorolásba került. 1. Az érettségivel rendelkező gondozóinkat szeretnénk C fizetési osztályba sorolni. Van-e erre lehetőségünk? 2. A 8 általánost végzett munkavállalóknál indokolja-e a szociális gondozó és ápoló szakképesítés a C osztályba sorolást? 3. A főiskolát végzett, szociálpedagógus vezetőgondozónk jelenleg F fizetési osztályba van sorolva. Vissza kell-e sorolnunk E fizetési osztályba? 4. Azt a munkavállalót, aki általános ápoló és általános asszisztens szakképzettségét egészségügyi szakiskolában vagy egészségügyi szakközépiskolában (érettségivel együtt) szerezte, de ugyanazt a képesítést jelenleg 54-essel kezdődő azonosító számú OKJ képzésen lehet megszerezni, hová kellene besorolnunk? 5. Ápoló munkakörben foglalkoztatott munkavállalónk felmentéssel C besorolást kapott. Helyes-e ez? 6. Ápoló munkakörben ápoló szakképzettségű munkavállalónk D besorolást kapott. Helyes-e ez?


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close