További témák
  • Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Egyszemélyes kft. – gyes

Adott egy kisgyermekes anyuka, akinek van egy egyszemélyes kft.-je. A kft.-ben ő a tag, ügyvezető, minden. Alkalmazottja nincs. Amíg dolgozott (szolgáltatás), a kft. volt a fő munkahelye. A kft. mellett másodállásként heti 36 óránál kevesebb közalkalmazotti státusza van, ahol jelenleg fizetés nélküli szabadságon van. A csed, gyed alatt nem dolgozott, illetve a gyes alatt sem tervezi. Kérdésem, hogy ha továbbra sem végzi a kft.-ben a munkáját – csupán mint ügyvezető, a NAV felé, önkormányzat felé szükséges banki utalásokat intézi el (a kft.-nek van egy cégautója, erre van adókötelezettség) – van-e járulékfizetési kötelezettsége a gyes alatt? Elég homályosan fogalmazott törvényt találtam csak erre, miszerint "Tbj. 28. § 211 (1) 212 A 27. §-ban meghatározott járulékalap alsó határát arányosan csökkenteni kell azon időszak figyelembevételével, amely alatt a társas vállalkozó a) táppénzben, baleseti táppénzben, csecsemőgondozási díjban, gyermekgondozási díjban részesül, b) gyermekgondozást segítő ellátásban, gyermekgondozási segélyben, gyermeknevelési támogatásban, ápolási díjban részesül – kivéve, ha a gyermekgondozást segítő ellátás, gyermekgondozási segély, az ápolási díj fizetésének időtartama alatt vállalkozói tevékenységét személyesen folytatja." Fent megfogalmazott "vállalkozói tevékenység személyes folytatásá"-nak minősül-e az ügyvezetés ez esetben? Köszönöm válaszukat.


Szakértőnk válaszát csak előfizetőink olvashatják belépést követően. Amennyiben még nincs előfizetése, ezen az oldalon részletes információt tudhat meg választható előfizetési csomagjainkról.

Ha előfizetőnk, lépjen be!


 
TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!
2019 április
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 1 2 3 4 5
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X