• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Gyermekek napközbeni táboroztatása

Tisztelt Szakértő! Egyesületünk pályázott és nyert nyári szünidőben gyermekek táboroztatására. Az egyesület alapító tagjai a helyi önkormányzat, egyház, könyvtár, kultúrház, múzeum. Az egész napos foglalkozásokat szakértő személyek, tanárok tartják, a tagok tulajdonában álló épületben. A pályázat elszámolásához egyesületünknek a tevékenységével kapcsolatban számlát kell kiállítania, amelyen rendezvényszervezést, szünidei programok szervezését kell feltüntetnie (foglalkozások szervezése). Kérem szíves véleményét, a tevékenységről kiállított számla az sorolható-e a közérdekű jellegre való mentességre? Ha mentes, akkor milyen dokumentumokkal kell alátámasztani? A gyermekeknek múzeumi, hagyományőrző, vallási és helyi kulturális programokat szervezünk, foglalkozásaink ilyen jellegűek? Az egyesület bevétele alapcéljának megfelelő, ezért nem minősítjük vállalkozási tevékenységnek, csak összefogjuk a városunkban élő és itt működi helyi szervezeteket, jól gondolkozunk-e? A bevételünk várhatóan meghaladja a 8 000 000 Ft-ot. Az alanyi mentes értékhatár számításába ezen tevékenységet bele kell-e számítanunk? Köszönöm előre is a segítséget! Tisztelettel.


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 január
H K Sze Cs P Sz V
28 29 30 31 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close