További témák
Hozzászólások 0

K+F adóalap-csökkentés

Tisztelt Szakértő! A társasági adóról szóló tv. 7. § (1) t) pontja alapján a K+F közvetlen költségét csökkenteni kell a kapott támogatás összegével, a különbözet összege lehet adóalap-csökkentő tétel. Szinte minden támogatási szerződés előírja, hogy a pályázó cégek jogosultak előlegek lehívására, amit a minisztérium el is utal, a közleményben előleg jogcímen, majd több hónap után a cégek elszámolnak ezekkel az összegekkel. A könyvelésben ezen előlegeket mindaddig rövid lejáratú kötelezettségként tartjuk nyilván, míg a hivatalos elszámolás(jóváhagyás) meg nem történik. Kérdésem arra vonatkozik, hogy a folyósított előlegek összegeit is figyelembe kell-e venni az adóalap csökkentésekor (kvázi ezen összegekkel csökkenteni kell a K+F közvetlen költségeit)? Vagy nem kell figyelembe venni, hiszen ez még nem támogatás, hanem előleg? Megtisztelő válaszát előre is nagyon köszönöm!


Szakértőnk válaszát csak előfizetőink olvashatják belépést követően. Amennyiben még nincs előfizetése, ezen az oldalon részletes információt tudhat meg választható előfizetési csomagjainkról.

Ha előfizetőnk, lépjen be!

Ha most fizet elő a szolgáltatáscsomagra, akkor garantáltan kap nyári pihenéséhez egy HVG Extra magazincsomagot, és a sorsoláson is részt vesz, ahol Presser Gábor koncertjére nyerhet két jegyet. Az akció feltételei a 2018. június 18-tól 2018. augusztus 22-ig megrendelt, és 2018. augusztus 31-ig befizetett előfizetésekre vonatkoznak.
Részletek »

* A termékek külön megvásárlása esetén fizetendő ár.
** Az Adózóna.hu előfizetése után három személynek jár 2-2 kreditpont, amelyet elszámolhat a szakképzésébe. A kreditpontok kedvezettjeinek nevét és regisztrációs számát a rendeléskor megadott adatokkal a befizetés után kiküldött számlán tüntetjük fel.


 
TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!
2018 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X