További témák
  • T-REX Bt.
2

Jóváíró számla kiállítása

Tisztelt Szakértő! Cégünk autóalkatrészek gyártásával foglalkozik. A szigorú minőségi követelmények miatt a vevők kizárólag a hibátlan termékeket tudják felhasználni, a legkisebb folt vagy karcolás miatt az alkatrész már nem beépíthető, ezért selejtnek minősül. Amikor a vevő visszaküldi a selejtes termékeket, azokat újra készletre vesszük, magunk selejtezzük, majd a vevő felé jóváíró számlát állítunk ki. Azonban van olyan eset is, amikor az ország másik végéből nem éri meg visszaszállíttatni a selejtes termékeket, azok a vevőnél maradnak és ő vállalja a selejtezést. Azonban ebben az esetben is kéri a selejtes termékek jóváírását. Kérdéseim: 1) Kiállíthatunk-e jóváíró számlát abban az esetben, ha a selejtes termékeket nem küldi vissza vevő? Vagy ilyenkor neki kell számlát kiállítani felénk válogatási és selejtezési költség címén? 2) Mi lesz a jóváíró számla teljesítési időpontja? Az áfaörvény szerint a számlával egy tekintet alá eső okiratnak nem kötelező tartalmi eleme a teljesítés időpontja, azonban gépi úton előállított számla esetén ez az adat nem mellőzhető, a program mindenképpen kéri ennek kitöltését. Ilyenkor az eredeti számlán szereplő teljesítési időpont lesz kötelezően a jóváíró számla teljesítési időpontja vagy megadható a jóváíró számla kiállításának napjával megegyező teljesítési időpont? Kérem, hogy a két feltett kérdésre legyen szíves konkrét válaszokat adni. Köszönettel: Herczeg Tibor


Szakértőnk válaszát csak előfizetőink olvashatják belépést követően. Amennyiben még nincs előfizetése, ezen az oldalon részletes információt tudhat meg választható előfizetési csomagjainkról.

Ha előfizetőnk, lépjen be!

Ha most fizet elő a szolgáltatáscsomagra, akkor garantáltan kap nyári pihenéséhez egy HVG Extra magazincsomagot, és a sorsoláson is részt vesz, ahol Presser Gábor koncertjére nyerhet két jegyet. Az akció feltételei a 2018. június 18-tól 2018. augusztus 22-ig megrendelt, és 2018. augusztus 31-ig befizetett előfizetésekre vonatkoznak.
Részletek »

* A termékek külön megvásárlása esetén fizetendő ár.
** Az Adózóna.hu előfizetése után három személynek jár 2-2 kreditpont, amelyet elszámolhat a szakképzésébe. A kreditpontok kedvezettjeinek nevét és regisztrációs számát a rendeléskor megadott adatokkal a befizetés után kiküldött számlán tüntetjük fel.


 
TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!
2018 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X