További témák
  • Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Személygépkocsi új kérdés

Tisztelt Juhász Tibor! Igen kimerítő és terjedelmes leírást kaptam a kérdésemre. De az összefoglalás nem nagyon világos számomra. Tehát a jelzett személygépkocsi mégsem személygépkocsi, és nem kell cégautóadót fizetni, ugyanakkor ha személygépkocsi lenne, az üzemanyag áfáját nem lehetne visszaigényelni, de mivel a munkába járás nem vállalkozási célú tevékenység, ezért mégsem lehet a munkába járásra felhasznált üzemanyag áfáját levonni. Így helytálló a leírás? Az alább idézett összefoglalás igencsak megzavart „Összefoglalva meg kell állapítani, hogy a jármű személy, vagy tehergépkocsi-e, az dönti el az adókötelezettséget, és a nyilvántartást, ha jól gondolom, és személygépkocsi, akkor lenne cégautóadó, ami azért nincs, mert 9 személyes a gépjármű. Ha személygépkocsi, akkor nincs üzemanyagáfa-levonás, de a költségek szempontjából sem mindegy, hogy kiküldetés, vagy munkába járás miatt merülnek fel.” Ugyanakkor arra a kérdésre nem kaptam választ, hogy a kft.-t vagy a munkavállalókat terheli-e egyéb adó- és járulékfizetési kötelezettség? Köszönöm.


Szakértőnk válaszát csak előfizetőink olvashatják belépést követően. Amennyiben még nincs előfizetése, ezen az oldalon részletes információt tudhat meg választható előfizetési csomagjainkról.

Ha előfizetőnk, lépjen be!

Ha most fizet elő a szolgáltatásra, akkor az Adózóna előfizetési csomag részeként garantáltan megkap 5 iratmintát, amelyet az Adózóna legfrissebb kiadványából, a GDPR – Munkaügyi iratminta csomagból szakértőink választottak ki önnek. Az akció feltételei a 2018. augusztus 23-tól 2018. szeptember 30-ig megrendelt, és 2018. október 10-ig befizetett előfizetésekre vonatkoznak.
Részletek »

* A termékek külön megvásárlása esetén fizetendő ár.
** Az Adózóna.hu előfizetése után három személynek jár 2-2 kreditpont, amelyet elszámolhat a szakképzésébe. A kreditpontok kedvezettjeinek nevét és regisztrációs számát a rendeléskor megadott adatokkal a befizetés után kiküldött számlán tüntetjük fel.


 
TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!
2018 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X