adozona.hu
Éttermi szolgáltatás továbbszámlázása
http://adozona.hu/kerdesek/2018_3_22_Ettermi_szolgaltatas_tovabbszamla_ixm
Éttermi szolgáltatás továbbszámlázása
Adott egy rendezvényszervező kft., amely üzleti találkozókat szervez, tevékenységét 8230 (konferencia, kereskedelmi bemutató szervezése) TEOR-szám alatt végzi, meleg konyhával nem rendelkezik. A találkozókat meleg konyhával rendelkező éttermekben bonyolítják le, üzleti reggeli keretében. Az éttermek az ételfogyasztást 5%-os áfakulccsal számlázzák ki az adott kft.-nek. A kft. az üzleti találkozón résztvevők felé alkalmanként 2 darab számlát bocsát ki. Az egyik a konferenciaszervezést tartalmazza, 27%-os áfakulccsal, a másik a továbbszámlázott étel-italfogyasztást, 5%-os áfával. A kiállított számlában közvetített szolgáltatásként tünteti fel a reggeli árát. Kérdésem lenne, hogy a konferenciaszervező kft. továbbszámlázhatja-e kedvezményes, azaz 5%-os áfakulccsal, közvetített szolgáltatásként a reggelit, vagy 27%-os áfakulcsot kell alkalmaznia a vevői felé az ételfogyasztás után? Továbbszámlázott szolgáltatás esetében kell-e turizmusfejlesztési hozzájárulást fizetni?