További témák
  • Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Svájci letelepedési engedéllyel rendelkező magánszemély

Tisztelt Szakértő! Egyik ügyfelem ajtó- és ablakbeépítéssel kapcsolatos szolgáltatást nyújtott egy svájci letelepedési engedéllyel rendelkező magyar állampolgárnak. Az ablak beszerelése magyarországi lakcímén történt. A szolgáltatásról szóló számlát áfával növelt összegben állítottuk ki számára, azon megfontolásból, mivel a szolgáltatás teljesítési helye Magyarország. A számlát megkifogásolták a következőkre hivatkozva: "Csak infóként, a jelzett információk helyesek az Európai Unió területén, Svájc, mint NEM Európai Uniós ország nyújt egyedül lehetőséget az áfamentes szolgáltatás igénybevételére. 11. éve, már svájci letelepedési engedéllyel rendelkező rezidens, magyar állampolgár áfamentes Magyarország területén a magyarországi szolgáltatások tekintetében, emiatt a kiállított számla hibás". Kérdésünk: a számlát helyesen állítottuk ki áfával növelt összegben?


Szakértőnk válaszát csak előfizetőink olvashatják belépést követően. Amennyiben még nincs előfizetése, ezen az oldalon részletes információt tudhat meg választható előfizetési csomagjainkról.

Ha előfizetőnk, lépjen be!

Ha most fizet elő a szolgáltatásra, akkor az Adózóna előfizetési csomag részeként garantáltan megkap 5 iratmintát, amelyet az Adózóna legfrissebb kiadványából, a GDPR – Munkaügyi iratminta csomagból szakértőink választottak ki önnek. Az akció feltételei a 2018. augusztus 23-tól 2018. szeptember 30-ig megrendelt, és 2018. október 10-ig befizetett előfizetésekre vonatkoznak.
Részletek »

* A termékek külön megvásárlása esetén fizetendő ár.
** Az Adózóna.hu előfizetése után három személynek jár 2-2 kreditpont, amelyet elszámolhat a szakképzésébe. A kreditpontok kedvezettjeinek nevét és regisztrációs számát a rendeléskor megadott adatokkal a befizetés után kiküldött számlán tüntetjük fel.


 
TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!
2018 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X