• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Ügyvédi iroda közvetített szolgáltatása

Tisztelt Adózóna Szakértő! Ügyvédi iroda ügyfelei részére saját nevében rendeli meg, és fizeti ki a különféle jogi eljárások során felmerülő alábbi kiadásokat. Ezen szolgáltatásokról a számlát/számviteli bizonylatot a hatóságok az ügyvédi iroda nevére állítják ki. Az ügyvédi iroda ezen költségeket továbbterheli az ügyfélre (továbbszámlázza ). A számlán szerepel a jogi szolgáltatás (27 százalék áfával, mivel áfakörös az ÜI), valamint a hatósági eljárások továbbhárított kiadásai (áfamentesen) mint közvetített szolgáltatások. Jogos az áfamentesség alkalmazása, mivel ezek a kiadások a jogi szolgáltatástól függetlenül az ügyfelet minden esetben terhelő, áfakörön kívüli/tárgyi adómentes hatósági/eljárási díjak? Az ügymenet gördülékenyebb vitele érdekében ezeket a díjakat nem az ügyfeleknek kell a hatóságok felé közvetlenül megfizetni, hanem utólag kerülnek továbbszámlázásra az elvégzett jogi munkával egyidejűleg. Az átszámlázáskor az áfakulcs jelölésénél milyen mentességi kitétel alkalmazható? T.A.M. ( tárgyi adómentesség): - illeték-átterhelés - postai szolgáltatás Á.K.K. (áfakörön kívüli) - tulajdoni lap díja - földhivatali ügyintézési díj - közzétételi díj (Cégbíróság, IM) - közjegyző. Válaszukat előre is köszönöm! Üdvözlettel: Horváth Éva


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!
2019 december
H K Sze Cs P Sz V
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X