• István Toronicza
Hozzászólások 0

Nemzetközi autóbuszos személyszállítás vállalkozó gépkocsivezetővel

Az egyéni vállalkozó saját autóbuszaival mint engedélyes közúti közlekedési szolgáltató nem menetrendszerű személyszállítást végez hazai és nemzetközi, EU-n belül és EU-n kívüli országokba. Ezen tevékenység végzéséhez igénybe venné egy másik egyéni vállalkozó szolgáltatását, aki 493906 TEÁOR számmal (”Autóbusszal nem menetrendszerű személyszállításként végzett gépjárművezetői szolgáltatás engedélyes közúti közlekedési szolgáltató részére”) be van jegyezve, és nyilvánvalóan a megfelelő jogosítványai megvannak ehhez. Kérdésem: a vállalkozóval kötött vállalkozói szerződés alapján végeztethetem-e akár külföldön is a személyszállítást, kiemelt figyelemmel arra a tényre, hogy a saját munkavállalóinak a külföldi hatóságok ellenőrzései során be kell mutatniuk a munkaszerződésüket és a jármű jogszerű vezetését bizonyító iratokat? A kockázat az, hogy ha a külföldi hatósági ellenőrzés valamilyen körülményt nem fogad el jogszerűnek, akkor akár a járatot leállíthatja, a gépkocsivezetőt és az utasokat egy szállodába elhelyezi, addig míg az általa jogsértő körülményből ki nem menti magát a szállító cég. A másik lehetőség, hogy csak a munkaviszonyban álló gépkocsivezetőkkel végeztesse el a személyszállítást. Kérném a véleményét, tanácsát. Tisztelettel: Toronicza István


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close