• Confidencia Bt.
Hozzászólások 0

Tb jogviszony hollandiai igazgatósági tiszteletdíj alapján

Tisztelt Szakértő! Egy magyarországi állandó lakcímmel rendelkező, Magyarországon biztosítási jogviszonyban álló, magyar illetőségű személyt egy holland társaság igazgatósági tagjává választották. A cég az igazgatóinak tiszteletdíjat kíván fizetni, az igazgatósági tiszteletdíj éves szinten került megállapításra, és kb. 10 millió forintos nagyságrendű. Az igazgatótanácsi feladatok csak néhány napi személyes munkavégzést igényelnek tőle, így Hollandiában jellemzően csak néhány napot tölt el évente. A magyar-holland kettős adóztatás elkerüléséről szóló egyezmény az ilyen típusú jövedelmek adóztatási jogát egyértelműen Hollandiához rendeli. Bizonytalanok vagyunk viszont a társadalombiztosítási járulékok megítélésében. Holland társadalombiztosítás szerinti jogviszony álláspontunk szerint nem jön létre. A magyar igazgató a magyar társadalombiztosítása érvényességét A1 nyomtatványon igazolja a holland kifizető felé. Kérjük írják meg, hogy a fenti esetben a magyar társadalombiztosítási jog alapján biztosítási jogviszony létrejön-e, ami alapján a holland társaság által fizetett tiszteletdíj után kell a magyar igazgatónak saját maga kellene megfizetnie a magyar járulékokat? Segítségüket előre is megköszönjük.


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close