• Szalai Ferencné
Hozzászólások 0

Önellenőrzés

A volt cégem önellenőrzést végzett, a korábbi években gépkocsi-költségtérítésként kifizetett összegeket bérré nyilvánította. Az én esetemben bejelentette a NAV-nak az szja és járuléktartozást, amiről határozatot kaptam. Jeleztem a NAV felé, hogy én az szja részre önellenőrzést végeztem, így a határozatban az előírt szja fizetési kötelezettség nem jogos. (Duplán szerepel, egyszer a bevallásom, másodszor a NAV előírás.) Kaptam egy hivatalos levelet a NAV-tól, hogy ha az adatok nem egyeznek, a munkahellyel kell egyeztetnem és egy új AJK bevallást kell beadni részemre. Erről tájékoztattam a munkahelyemet, azt a választ kaptam, hogy ők nem küldenek be új adatot, mivel önadózó vagyok, nem láthatják és nem is kell látniuk az én önellenőrzésemet, hiába a nyilatkozatom, hogy önellenőriztem. Én áttanulmányoztam az AJK bevallást és magyarázatát, valamint az Art. törvényt. Azt szeretném megkérdezni, hogy az én esetemben ha az AJK bevallásban az AJK-02-01 oldalon A blokk, 01 sor -ban a 2. pontot kiválasztva (azaz: a magánszemély a munkáltatói adómegállapítást önellenőrzéssel helyesbítette, és erről nyilatkozott a munkáltatójának [Art. 28/B § (2) bek. b) pont]), valamint megadva a cég által számolt önellenőrzés során kijött adókülönbözetet, megoldódik e az én problémám? Ebben az esetben a NAV látja, hogy önellenőriztem, összeveti a két adatot és ha van különbözet, azt írja be a határozatba? Ez az eljárás helyes így? Válaszukat előre is köszönöm: Szalai Ferencné


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close