• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

A munkáltató nem adta ki a szabadságot...

Tisztelt Szakértő! A munkáltató nem tudta az adott évben kiadni a törvényi előírásoknak megfelelően a szabadságot. Maradt még jó pár napja a munkavállalónak még úgy is, hogy megállapodtak az életkor szerinti szabadságok átviteléről, és az áthúzódó kiadás sem fogyasztja teljesen el. Ezzel vétett – feltételezésünk szerint – a jogszabályi előírásoknak. Azonban a kérdésünk az, hogy mi ilyenkor a teendő? Hogyan kell eljárni? Milyen lehetőség van, ha ezt a munkavállaló sem sérelmezi? Átvihetőek/át kell-e vinni ettől függetlenül? Esetleg elvesznek a szabadságos napok? (Gyakran előfordul, hogy kis családi vállalkozásoknál nem jut idő a szabadságolásra. A konkrét esetben valóban nem volt megoldott a szabadság kiadása, mivel ebben az esetben a partnercéggel való kapcsolat megszűnéséhez vezetett volna a szabadságolás. Ebből kifolyólag sem ellenezte a szabadság kiadásának elmaradását a munkavállaló.) Kollektív szerződés pedig nincs. Segítő válaszukat előre is köszönöm.


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 április
H K Sze Cs P Sz V
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 1 2 3
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close