Hozzászólások 0

Térítésmentes átadás

Tisztelt Szakértő! Egy kft. csapatépítő tréningeket tart, amelyek során a kft. által beszerzett egyszerűbb ruházati termékek (például láthatósági mellény, kendő stb) a csapatépítésen részt vevő embereknél maradnak, ezeket a cég nem kéri vissza miután a tréning véget ért, mivel „beleépíti” a tréning árába, amit kiszámláz a megrendelők felé. Kiegészítésül, hogy a kft. költségként elszámolja a ruházati termékeket, illetve az áfát is levonásba helyezi. Ugyanehhez a tréninghez kapcsolódó kérdés, hogy italokat is beszerez a kft. (például pezsgőt), amit a tréning (például „kincskeresés”) során a résztvevők „megkeresnek és megtalálnak”, ezáltal nyereményként megtarthatják. A kft. költségei között elszámolja az italbeszerzést, illetve az áfáját levonásba helyezi. Helyesen jár el a kft. a költségelszámolásnál, illetve az áfalevonásnál? Ezen kivül ezek az „ajándékozások” térítésmentes átadásnak minősülnek-e és a kft.-nek ezek után keletkezik-e plusz áfafizetési kötelezettsége a megrendelők felé már kiszámlázott tréningdíjon felül? Köszönöm válaszukat!


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 július
H K Sze Cs P Sz V
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close