• Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Egyéni vállalkozó által befogadott számla kötelező adattartalma

Tisztelt Szakértő! Kezdő egyéni vállalkozó a címben foglalt kérdéssel kapcsolatban szeretne pontos felvilágosítást kapni, mert különböző könyvelőktől más-más információt kapott. Mi kell, hogy kötelezően szerepeljen az egyéni vállalkozó által befogadott számlán a számla vevője felé? Ki kell-e kötelezően tenni az egyéni vállalkozó neve után az E. V. jelölést, azon a számlán amit befogad? Az egyéni vállalkozó gyakran van külföldön (EU-n belül), és ilyenkor hotelban száll meg. A hotelszámla áfatartalmát utólag vissza kívánja igényelni. A hotelek alapértelmezetten kiállítják a számlát keresztnév, vezetéknév, cím formában. Elégséges-e ez, vagy ragaszkodni kell a "vezetéknév, keresztnév, E. V., cím" formátumhoz? Kötelező-e feltüntetni a számlán az egyéni vállalkozó közösségi adószámát, vagy bármilyen más azonosítót, ahhoz, hogy az áfa-visszaigénylése megtörténhessen? Mivel a számla vevő részének kitöltésénél, a hotel dolgozóinak általában szűkös hely áll rendelkezésükre, nincs lehetőség annak kiírására hogy például "adószám:", hanem esetleges sorrendben írják be a kért adatokat, van-e jelentősége a sorrendnek és a tagolásnak, vagy elégséges, hogy minden adat valamilyen sorrendben a számlára kerül? Válaszát köszönöm!


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close