Hozzászólások 0

Közösségi cég magyarországi szolgáltatásának áfa számlázása

Szlovák társaság (közösségi adószámmal rendelkezik) Magyarországon vásárolt egy ingatlant (ipari ingatlan csarnokokkal). A szlovák társaságnak Magyarországon nincs telephelye, és nincs itt alkalmazottja sem. A tulajdonában lévő ipari ingatlant bérbe adja magyar társaságnak (közösségi adószáma van). 1. Hogyan történik a bérbeadás számlázása? 2. Ha jól értelmezem, az ingatlan (telephely) bérbeadása áfamentes. Ha a szlovák cég ingatlanán magyarországi cégek javítást, karbantartás végeznek, alapesetben, ha áfát is számláznak a szlovák cégnek az nem vonható le. Célszerű-e a szlovák cégnek bejelentkezni áfaalanynak? Ha áfaalanynak bejelentkezik, kérheti-e az ingatlan (telephely) vonatkozásában az áfa alkalmazását? Ha kéri, és megkapja, az ingatlannal kapcsolatos, felé számlázott áfa levonható-e? Üdvözlettel: Viszoki Gábor


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 február
H K Sze Cs P Sz V
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close