További témák
  • Névtelen kérdező
Hozzászólások 0

Kockázatos termék szállítása

Tisztelt Adózóna! Családi kft.-ben használtruha-árusítással foglalkozom. A lányom egyéni vállalkozásban úgyszintén. Mindketten alanyi mentesek vagyunk. Az árut az üzletünktől 200 kilométerre lévő nagykereskedésből szerezzük be. A szállítást a magántulajdonomban lévő, nem útdíjköteles, 3,5 tonnás teherautóval szállítjuk. A nagyker tájékoztatása szerint mi már a harmadik szereplő vagyunk a belföldi értékesítési láncban. Kettő kérdésem lenne az üggyel kapcsolatban: 1. Helyesen jártunk-e el, amikor a kft. részére is 1 tonna árut hoztunk egyik alkalommal, majd az egyéni vállalkozó lányom is 1 tonna árut hozott a másik alkalommal, de ekáerszámot nem kértünk? Amennyiben ez így törvényes, akkor egy közúti ekáerellenőrzés alkalmával milyen bizonylatok szükségesek a gépkocsiban? Szükséges-e a kereskedőtől igazolás, hogy nem első belföldi értékesítés történik? 2. A jó kapcsolatokra tekintettel lehetőségünk van az eladhatatlan ruhákat visszavinni a nagykerbe díjmentesen. Ehhez milyen bizonylatok szükségesek a közúton, mert ez csak érték nélkül történik? Nekünk ez a maradék vagy a gyűjtőbálákból kikerülő használhatatlan dolog. E lehetőség nélkül szeméttelepre kellene szállítani a ruhákat. Válaszukat előre is köszönöm és Boldog Új Évet Kívánok! Adélka


Szakértőnk válaszát csak előfizetőink olvashatják belépést követően. Amennyiben még nincs előfizetése, ezen az oldalon részletes információt tudhat meg választható előfizetési csomagjainkról.

Ha előfizetőnk, lépjen be!


 
TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!
2019 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X