• Audit Pannon Kft. Zsuzsa
Hozzászólások 0

Használt cikkek behozatala és értékesítése

Tisztelt Szakértő! Egy újonnan alakult kft. Németországból hoz be használt bútorokat. A kft. különbözeti áfára van bejelentkezve, mivel a behozott bútorok használtak, nem újonnan vannak értékesítve, ezt a felvilágosítást kaptuk. A kérdésem, hogy a német számlán kell-e valamilyen szövegrésznek szerepelni, ami a különbözeti áfára utal? Én nem láttam ilyet rajta, ezért kérdéses számomra hogy használt-e a bútor vagy mi van, ha csak árcsökkentett vagy leárazott vagy sérült? Ebben az esetben nem használtnak minősül gondolom. Ezért fontos lenne, hogy nekünk a számlán mit kell vizsgálnunk, kell-e valami nyilatkozatot kérnünk még a számla mellé. Az itthoni értékesítésnél a különbözeti áfát használjuk, de ha nem minősül használtnak, akkor az áfa nagy eltérést jelent. A másik kérdés, hogy ha használt cikkről beszélünk, akkor a közösségi áfabevallást ezekről nem kell adni, mivel az értékesítése különbözeti áfás lesz? Tehát akkor egyik félnek sem kell közösségi áfa bevallást beadni? Szerepelnie kell a beszerzésnek valamelyik sorban az áfa bevallásban? Várom válaszukat.


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2021 április
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2
hirdetÉs

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close