További témák
  • Book-Audit Kft. Katalin
2

Munkáltatói kölcsön és lakástámogatás

A következő kérdésekre szeretnénk választ kapni: Egy kft. ügyvezetője személyesen közreműködik a kft. tevékenységében a vezetői feladatokon kívül. Ezt tagi jogviszonyban (nem munkaviszonyban) látja el jelenleg. Ez a magánszemély július 15-étől munkaszerződést kötne a kft.-vel a vezetői feladatok és projektmenedzseri munkakör ellátására. Ebben az esetben a kft. adhat-e adómentes munkáltatói lakáscélú támogatást és kamatmentes munkáltatói kölcsönt, ha az ingatlan minden esetben megfelel a méltányolható lakásigény kormányrendeletben meghatározott követelményeinek (méret és együtt költözők száma tekintetében)? A folyósítás természetesen a munkaviszony megkötése után történne mindkét esetben; gondot okozhat-e, hogy csak kéthetes munkaviszony után kapja meg ezt a dolgozó? Jelen esetben hitelkiváltásról beszélünk. Az ingatlan a munkavállaló 50 százalékos tulajdonában van, a másik 50 százalék az élettársa tulajdonában van már több éve. A munkáltatói lakáscélú támogatás az ingatlan értékének 30 százalékáig adható. A mi esetünkben az ingatlan értéke az eredeti vételár, vagy a jelenlegi piaci érték, vagy a hitelintézet által kiadott teljes eddigi futamidőre felszámított kamattal növelt eredeti vételár? Milyen igazolásokra, nyilatkozatokra van szüksége a kft.-nek ahhoz, hogy teljesen le legyen adminisztrálva, és teljes körűen le legyen fedve az adómentesség és a kamatmentesség lehetősége? Szükséges-e a tagnak munkavállalóvá válnia, vagy tagként is megilletik ezek a lehetőségek? .


Szakértőnk válaszát csak előfizetőink olvashatják belépést követően. Amennyiben még nincs előfizetése, ezen az oldalon részletes információt tudhat meg választható előfizetési csomagjainkról.

Ha előfizetőnk, lépjen be!


 
TÖBB MINT TÖRVÉNYTÁR!
Ezért érdemes előfizetni!
2019 augusztus
H K Sze Cs P Sz V
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1
hirdetés

Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

X