• Urbán Ágnes
Hozzászólások 0

EU-s számlázás

Tisztelt szakértő! Az alábbi kérdést szeretném feltenni, illetve álláspontom megerősítését kérni. Van egy kft. (áfa az általános szabályok szerint), mely névjegyet, bilétát, szórólapot készít. Most tervezik az EU felé terjeszkedést. A külföldi megrendelő a cég honlapján tudja megrendelni a terméket, és a magyar cég futárszolgálatot bíz meg a csomag teljesítésével, szállításával. Az alábbi eljáráshoz szeretnék megerősítést kérni: 1) EU-s magánszemély a megrendelő, futárszolgálattal elhagyja Magyarországot a termék, akkor a magyar cég 27 százalékos áfakulccsal számláz felé. 2) EU-s cég (közösségi adószáma van) a megrendelő, futárszolgálattal elhagyja a termék Magyarországot, ekkor áfa nélkül számláz. 3) EU-s cég (közösségi adószáma van) a megrendelő, viszont nem hagyja el a termék Magyarország területét, ide kéri a szállítást futárszolgálattal, ekkor 27 százalékos áfával számláz. 4) EU-s cég a megrendelő, de nincs EU-adószáma, elhagyja a termék Magyarország területét, ekkor 27 százalékos áfával számláz. 5) EU-s cég (közösségi adószáma van) a megrendelő, a termék futárszolgálattal elhagyja Magyarország területét, de egy másik EU-tagállamba kérik a szállítást, ekkor áfa nélkül számláz (háromszögügylet). A szállítási költség felveszi a termék áfakulcsát, az külön sorban szerepel a számlában. Az áfamentes számlában megfelelő, ha erre hivatkozik: „vevő az adófizetésre kötelezett”? Köszönöm előre is a segítséget. Üdvözlettel: Szűcsné Urbán Ágnes


A folytatáshoz előfizetés szükséges.
Szakértőnk válaszát előfizetőink és 14 napos próba-előfizetőink érhetik el! Emellett többek között feliratkozhatnak mások által feltett kérdésekre, és elolvashatják a cikkek teljes szövegét is.

Előfizetési csomagajánlataink:


 

További hasznos adózási információk

NE HAGYJA KI!
Ezért érdemes előfizetni!
2020 szeptember
H K Sze Cs P Sz V
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4
hirdetés

exit_to_app Ön korábban már belépett a HVG csoport egyik weboldalán. Ha szeretne ezen az oldalon is bejelentkezni, ezen a linken egy kattintással megteheti.

close