Kis Gábor számviteli és adótanácsadás
Finacont Kft

A Pénzügyi és Számviteli Főiskolán szereztem közgazdász majd szakközgazdász diplomát. Okleveles könyvvizsgáló és adószakértő vagyok, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetemen folytatott tanulmányaimat követően 2010 óta MBA végzettséggel is rendelkezem. Szakmai és vezetői gyakorlatomat gazdasági vezetőként és adószakértőként szereztem. Jelenleg a Finacont Kft. adó és számviteli tanácsadási partnereként állok a társaság ügyfeleinek rendelkezésére.

A Finacont Kft. hosszú szakmai múltra visszatekintő vállalkozás, mely 2002-ben azzal a céllal jött létre, hogy magyar és külföldi hátterű vállalkozások, illetve szervezetek számára teljes körű, magas színvonalú adminisztratív szolgáltatásokat nyújtson. A tulajdonosok és szakmai vezetők magyar magánszemélyek. A társaság több mint 130 tapasztalt, szakmailag felkészült munkatársat foglalkoztat. Munkatársainak egy része a budapesti belvárosi és a szlovákiai irodában végzi feladatait. Cél az ügyfelekkel való szoros együttműködés, a komplex üzletmenet gördülékeny kiszolgálása. A Finacont Kft. számos külső, különféle szakterületekre specializálódott szakértővel áll folyamatos kapcsolatban annak érdekében, hogy az összetett, több szakterületet egyszerre érintő feladatokat is hatékonyan tudja megoldani.

A kiemelt szolgáltatások a következők:
  • számvitel
  • bérügyvitel – bérszámfejtés és TB ügyintézés
  • tanácsadás adó, számvitel és bérügyvitel területen
  • pénzügyi és általános adminisztráció
  • HR és recruitment szolgáltatások
  • kontrolling, reporting
  • gazdasági menedzsment

A SZAKÉRTŐHÖZ INTÉZETT KÉRDÉSEK


Válaszra vár

0 komment

Építőipari projekt elszámolása

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Két különböző megrendelővel kötött szerződéssel kapcsolatban lenne kérdésem, mindkettő évek között áthúzódó munka. 1. »

Válaszra vár

0 komment

Mikrogazdálkodói beszámoló

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Az alábbi kérdésben szeretném a segítségét kérni. Az általam könyvelt kft. 2021-től áttérne a mikrogazdálkodói beszámoló készítésére (a törvényi feltételeknek megfelel). »

Válaszra vár

0 komment

Lízingelt autó sorsa tulajdonosváltás

Számvitel

Egy vállalkozás vásárolt nyílt végű pénzügyi lízing keretében egy személyautót. A futamidő még nem járt le. Úgy néz ki, hogy a vállalkozást végelszámolják. »

Megválaszolva

0 komment

Bontási munkák számviteli elszámolása

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Társaságunk használaton kívüli épületét külső vállalkozóval lebontatta. A bontási költség 32 000 eFt. »

Megválaszolva

0 komment

Ingatlan piaci értéken

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Cégeim saját tulajdonú ingatlant adnak bérbe. Könyvelésük euróban van. »

Megválaszolva

0 komment

Utalvány

Általános

Tisztelt Szakértő! Vállalkozásunk egy iskola részére 5 db 2000 Ft értékű saját utalványt ad át ingyenesen, amit csak a vállalkozás érdekébe tartozó szaküzletekben lehet levásárolni. »

Megválaszolva

0 komment

Licencehosszabbítás

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Három évre megvásárolt licenc a lejártakor újabb egy évre megvásárlásra kerül. Hogyan kell eljárni? »

Megválaszolva

0 komment

Támogatási bevétel könyvelése mikrogazdálkodónál

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Egy gazdasági társaság mikrogazdálkodói beszámolót készít. Kapott fejlesztési célra támogatást, ami 2021., 2022. évet érint, és 70%-os intenzitású. »

Megválaszolva

0 komment

Generálkivitelező

Számvitel

Adott egy mikrogazdálkodói beszámolót készítő kft., amely generálkivitelezéssel foglalkozik; az ingatlan 90%-osan készült el 12.31-ig. »

Megválaszolva

0 komment

Taó pénzforgalmi elszámolást választónál

Társasági adó / Innovációs járulék

Tisztelt Szakértő! Kérdésem a következő. Ha van egy pénzforgalmi elszámolást választó vállalkozás, akkor a 2021-es teljesítésű, de 2022-ben kiegyenlített számla melyik év árbevételét képezi? »

Megválaszolva

0 komment

Ukrán menekültek szállítási költségének elszámolása

Társasági adó / Innovációs járulék

Egy debreceni székhelyű kft. zárt kisteherautóval szállította el térítésmentesen a kerekesszékes ukrán menekültek poggyászát és a segédeszközeiket Horvátországba. »

Megválaszolva

0 komment

Eredetiségvizsgálat kontírozása

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Használtautó-kereskedőnél rendszeresen jelentkező tétel az eredetiségvizsgálat díja (TAM), az eredetiségvizsgálat hatósági díja (AHK), és a jármű-honosítási eljárás díja (AHK). »

Megválaszolva

0 komment

Ágazati bértámogatás – tao, mikrogazdálkodó

Társasági adó / Innovációs járulék

Tisztelt Szakértő! Adott egy kft., amely mikrogazdálkodói mérleget készít, ágazati bértámogatásban részesült 2021-ben. 2021-ben meg is kapta az egész támogatási összeget. T38-K96. »

Megválaszolva

0 komment

Hibrid személygépkocsi értékcsökkenése

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Kft. nyíltvégű lízingszerződéssel szerzett be hibrid üzemeltetésű személygépkocsit, az eszköz értéke 19 759 eFt. »

Megválaszolva

0 komment

Üzleti ajándék wellnessutalvány formájában

Általános

Tisztelt Szakértő! Adott egy gazdasági társaság, aki wellnessutalványt szeretne kisorsolni üzleti partnerei között (a partnerek gazdálkodási formája: kft. »

Megválaszolva

0 komment

Adásvételi szerződés felbontása

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Gazdasági társaság 2021.04. hóban értékesítette a társaság tulajdonában lévő ingatlanát. »

Megválaszolva

0 komment

Tesztautó számvitele

Számvitel

Társaságunk új autók értékesítésével foglalkozó márkakereskedő. A tesztautóként forgalomba helyezett gépjárműveket az áruk között tartjuk nyilván. »

Megválaszolva

0 komment

Kitüntetés számlázása

Áfa

Tisztelt Adózóna! Társaságunk egyik munkavállalója cégcsoporti szintű kitüntetésben részesült, amely anyagi elismeréssel is járt. »

Megválaszolva

0 komment

Társasházi lakások értékesítésének számlázása, számviteli elszámolása

Számvitel

Tisztelt Szakértő, A következőben szeretném kérni segítségüket. Adott egy kft., aki 2020-ban elkezdett egy 15 lakásos társasházat építeni, melyet 2021 októberében be is fejezett. »

Megválaszolva

0 komment

Árfolyam alkalmazása

Számvitel

Tisztelt Szakértő! Ha a külföldi partner a számlán teljesítési dátumot is feltüntet a számla kelte és fizetési határideje mellett, akkor melyik dátum az irányadó az árfolyam megállapításához? »

További hasznos adózási információk

Kérdések és válaszok

Egyéni vállalkozó bérhizlalás II.

Szarvas Imréné

könyvvizsgáló, adószakértő, könyvelő

Művégtag költségeinek átvállalása

Lepsényi Mária

adószakértő